Monday, November 24, 2014

BRUJANJE GRADA/URBAN HUM - otvoreni ured projekta/open office of the project

BACAČI SJENKI POZIVAJU VAS NA PRVU JAVNU IZVEDBU "BRUJANJA GRADA"

24.11.2014. u 20:30, Galerija Nova - Showroom

Bacači sjenki bacili su se na novo istraživanje javnih prostora grada Zagreba te novom predstavom mijenjaju živote. Prostorna dinamika i zagrebačke društvene koreografije od samoga početka njihovoga rada 2001. okidači su javnog nastupa i umjetničko-aktivističkih te edukativnih procesa: dok Vitić pleše, a Zidne novine uvijek iznova nude nove hipertekstualne sadržaje na osam frekvencija, Brujanje grada razvija svoje istraživačke metode i aktivno intervenira u javni gradski prostor u njegove skrivene, izravne i izmišljene narative.

U fokus ulaze zanimljiva i poviješću obilježena i izabrana mjesta na kojima dolazi do "sukoba" akumuliranih značenja iz prošlost te neuhvativih trenutaka sadašnjosti. Osluškuje se ritam grada i njegove promjene, ispituju svakodnevna kretanja, incidenti i poteškoće koje javni prostori stvaraju, skiciraju se prostorne koreografije. Brujanje grada zauzima prostore koje inače automatizirano koristimo te ih osvještava, ukazuje na njihovu kompleksnost, na sustav legendi i antilegendi koji iz njih izrasta.

Brujanje Zagreba je izvedbena hibridna forma koja ujedinjuje najrazličitije kazališne, antropološke, urbanističke i sociološke izraze i značenja.Rezervirajte svoje mjesto u Galeriji Nova-Showroom u ponedjeljak 24.11.2014. u 20:30 te otkrijte kako smo čitali, promatrali, maštali i izvodili situacije koje u nas u Zagrebu zatekle. Izvedba se odvija u sklopu laba projekta Protok žudnje.

_______________________________________________________

No comments: