ŽIVOTOPISI ČLANOVA I SURADNIKA/CVs OF MEMBERS AND COLLABORATOURS

ČLANOVI UPRAVNIH TIJELA, ČLANOVI, ZAPOSLENI I STALNI SURADNICI BACAČA SJENKI: 


BARBARA BLASIN - članica Udruge Bacači Sjenki
Barbara Blasin je grafički dizajner i bavi dizajnom i fotografijom, a radi u interdisciplinarnim i umjetničkim projekatima zajednice. Diplomirala je na Grafičkom odjelu Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. Ona je dobitnica nagrade AICA Hrvatska - AICA International na manifestciji Zagrebački salon 2009. i 2011.. Bila je također nominirana za književnu nagradu Kiklop, u kategoriji popularnih znanosti, za knjigu, Ženski Vodič kroz Zagreb, 2006. Izlagala je svoje radove na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, (2005. - Stanje stvari, Galerija IZBA, Novi Sad; 2005. - Stanje stvari, Galerija PM/ Galerija Karas, Zagreb; 2004. - 15 godina, Studij dizajna, Gliptoteka, Zagreb; 2004. - 27. Salon Mladih, Zagreb; 2004. - Ugrožena čestica, Gradska galerija Fonticus, Grožnjan2; 003. - Urbani Festival, međunarodni festival suvremene umjetnosti, Zagreb; 2003. - Ženski vodič kroz Zagreb, Galerija Nova, Zagreb; 2002. - Urbani Festival, međunarodni festival suvremene umjetnosti, Zagreb; 2002. - Femisfera Festival, grupna izložba, Poreč; 2001. - Ženska soba, ženski pogled, retrospektivna izložba fotografkinja Istočne Evrope 90-ih, ULUPUH; 2001. - BREAK 21, međunarodni festival vizualne umjetnosti, Ljubljana2000. - For your eyes only, grupna izložba ženskog umjetničkog centra ELEKTRA , Zagreb1998.; - 25. Salon Mladih, Zagreb; 1997. - Nuit de la Photo, međunarodni festival fotografije, Geneve i drugi). Ona je članica ULUPUH-a (Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) i Bacača Sjenki, a živi i radi u Zagrebu.

BORIS BAKAL - predsjednik Udruge i voditelj umjetničke organizacije Bacači Sjenki
Tijekom više od trideset godina njegove karijere stvara kazališne i filmske projekte, predstave, multimedijalne instalacije te pokreće kulturno-socijalno-političke inicijative koje su predstavili i/ili producirali festivali i manifestacije u više od 20 zemalja širom svijeta (između ostalih i Bologna Kulturna prestolnica Europe 2000., Dubrovačke ljetne igre, Praški Quadrienale, Bollwerk Belluard International/Fribourg, Eurokaz/Zagreb, BITEF/Beograd, MESS/Sarajevo, Borštnikovo srečanje/Maribor, Akcent/Prag i INTERFERENCIJE/Cluj, te mnogi drugi).                  
Piše, predaje i objavljivljuje tekstove o umjetnosti i kulturnim politikama u zbornicima, časopisima i dnevnim novinama u Italiji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Srbiji, Belgiji, USA, UK i Nizozemskoj.                                                                                                  
Kao gostujući predavač izlagao je na više univerziteta (New York, Columbia, Perugia, SACi-Firenca, Leiden, Exeter, Kent, Prag, itd.) te brojnim simpozijima, konferencijama i tribinama.     
On je takođe su-osnivač umjetničkih i aktivističkih platformi poput Bacača Sjenki, Orchestra Stolpnik, Letećeg sveučilišta, Antiratne Kampanje Hrvatske te Saveza Operacija Grad.

ANJA PLETIKOSA - dramaturginja, članica IO Bacača Sjenki
Rođena je u Zagrebu već tada nemile 1987. godine kada se naslućivalo da će 1994. u prvom razredu učiti hrvatski jezik. Nakon završene Klasične gimnazije nikad nije završila germanistiku, no zato je završila komparativnu književnost i kroatistiku u Zagrebu te izvedbene umjetnosti - smjer dramaturgije u Frankfurtu. Govori njemački toliko dobro da joj germanistika očito nije ni trebala, na engleskom je razumiju svi oni koji shvaćaju što i inače želi reći na hrvatskom, a francuski razumije ona. Nekada je plesala suvremeni ples, danas se predano bavi jogom te je zaposlena kao PR i "kućni dramaturg" u Bacačima sjenki.


VIŠNJA ROGOŠIĆ - članica nadzornog odbora Udruge Bacači Sjenki
dr. sc. Višnja Rogošić, viša asistentica
 rođena je 1976. u Splitu. Diplomirala komparativnu književnost i anglistiku te apsolvirala teatrologiju na Filozofskom fakultetu. Poslijediplomski doktorski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma upisala je 2006. godine. Od siječnja 2007. zaposlena je na Odsjeku za komparativnu književnost. Suradnica je Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža. Objavljuje autorske tekstove i prijevode u časopisima Frakcija, Kazalište, Zarez, Vijenac. Područje interesa: postdramsko kazalište.
Izbor iz bibliografije (vidi i stranicu Hrvatske znanstvene bibliografije):“Život bez smrti: Orlanini i Stelarcovi zahtjevi tijelu”, u: Kazalište , časopis za kazališnu umjetnost, br. 37/38., godište XII, 2009., str. 102-109.“Vraćanje prostora čovjeku: udvajanja u predstavi Ex-pozicija Bacača sjenki”, u: Frakcija , časopis za izvedbene umjetnosti, br. 47/48, jesen 2008., str. 46-52.“Kolektivno stvaralaštvo Kazališne radionice Pozdravi i Marin Držić” (koautorica s Anom Gospić) u: Komparativna povijest hrvatske književnosti, Zbornik radova X , Smjerovi i metodologije komparativnog proučavanja hrvatske književnosti, ur. C. Pavlović, V. Glunčić-Bužančić, Split , Književni krug, 2008, str. 389-405.“Sloboda amaterizma”, Kazalište, časopis za kazališnu umjetnost, br. 25/26, 2006.“Oživljavanje izvedbenim ispadima”, Kazalište , časopis za kazališnu umjetnost, br. 27/28, 2006. Urednica knjige Goldberg, RoseLee: Performans od futurizma do danas , Test! i URK, Zagreb , 2003. Sa Bacačima Sjenki surađuje u više navrata od 2002. i participacije u projektu “Shadow Casters Zagreb”.

MARE ŠULJAK - članica Udruge Bacači Sjenki
Mare Šuljak je vizualna umjetnica iz Dubrovnika. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kesera.
Sudionica je mnogih samostalnih i skupnih izložbi, umjetničkih kolonija, radionica i filmskih festivala u Hrvatskoj i inostranstvu. Dobitnica više domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.
Članica je HDLU i Kinokluba Zagreb.
Živi u Zagrebu i djeluje na polju video umjetnosti, grafičkog dizajna, ilustracije i edukacije.
Od 2009. surađuje sa Bacačima Sjenki kao voditeljica ureda, su-autor i koordinator projekta te grafički dizajner.
SANDRA USKOKOVIĆ - članica Izvršnog odbora Udruge Bacači Sjenki
dr. sc. Sandra Uskoković rođena je 1971. u Dubrovniku. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Zagreb - Odsjek za povijest umjetnosti.
Radila je kao istraživač i stipendist u  Međunarodnom centru za konzervaciju i restauraciju (ICCROM), Rim (2003) i UNESCO,  Pariz (2005-2006). Magistrirala je na George Washington University (2004). Doktorirala je 2010.godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za povijest umjetnosti.
Docentica je na Sveučilištu Dubrovnik, Odjel za umjetnost i restauraciju.
Svoje interese za likovno i literarno objedinjuje pišući članke i recenzije za niz domaćih i stranih časopisa (Prostor, Zarez, Odjek, i ostali književni i drugi časopisi).
Sudionica brojnih međunarodnih stručnih konferencija i simpozija u SAD-u, Aziji i Europi (Chicago, Singapore, Tokio, Ghent, Barcelona, Madrid, Varšava, Moskva, Leipzig i Berlin). Objavila je knjige Moderna arhitektura Dubrovnika kao kulturna baština (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2009) i Suvremena arhitektura u povijesnom ambijentu, Uvažavanje ili ignoriranje konteksta? (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2013). 
Sandra Uskoković je također ekspertni član za ICOMOS-ovog (međunarodni komitet za spomenike i prostore; nakon UNESC-a druga instanca svjetske baštine) komiteta za modernu baštinuRadila je kao istraživač i stipendist u  Međunarodnom centru za konzervaciju i restauraciju (ICCROM), Rim (2003) i UNESCO,  Pariz (2005-2006). Magistrirala je na George Washington University (2004). Doktorirala je 2010.godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Odsjeku za povijest umjetnosti.
Sandra od 2013. kontinuirano surađuje sa Bacačima Sjenki na više projekata, manifestacija kao i na međunarodnim predstavljanjima projekata i djelatnosti u cjelini, (“Vitić pleše”, “Urboglifi”, “Zidne novine”, “Brujanje grada” i ostalo).

LEO VUKELIĆ - član nadzornog odbora Udruge Bacači Sjenki
Likovni i multimedijalni umjetnik, scenograf i kazališni producent. Voditelj je Dječijeg kazališta Dubrava, suosnivač neprofitne umjetničke organizacije “Tigar teatar”, član upravnog odbora hrvatskog centra Assitej, član nadzornog odbora UNIMA-e i pokretač manifestacije Noć kazališta u Hrvatskoj.
Bio je član ocjenjivačkog žirija 28. Salona mladih, član organizacijskog odbora 42. Zagrebačkog salona, a kao producent realizirao je više od 17 profesionalnih kazališnih projekata. Bio je finalist nagrade Radoslav Putar a dobitnik je više domaćih i stranih nagrada za svoja likovna, kostimografska i scenografska ostvarenja.
Studirao je u Zagrebu (Elektrotehniku na Višoj školi i Akademiju likovnih umjetnosti) i Düsseldorfu (klasa prof. Magdalene Jetelove), gdje je na Kunstakademie diplomirao Slobodne Umjetnosti, smijer kiparstvo.
Od 2012. sudjeluje u pripremi i provedbi projekata Bacača Sjenki (Otac Hrabrost, Zidne novine, Brujanje grada, Totororo).

ALMA SARTORI - članica Bacača Sjenki i članica radne skupine Clubture.
Alma Sartori rođena je 1985. u Zagrebu. Voditeljica ureda Udruge Bacača sjenki bila je od 2013 do 2015, po struci međunarodna upravna pravnica. Svoje radno iskustvo započela je na Sveučilištu u Zagrebu. Administracijsku naobrazbu stekla je u odvjetničkim uredima. Od 2010. aktivna je suradnica u međunarodnoj neprofitnoj organizaciji Mreža mladih jugoistočne europe -SEEYN. Volontirala je na portalu Vox feminae i u organizaciji Ženskoj sobi. Pohađala je edukaciju u Centru za Ženske Studije u sklopu projekta “Ženska pravna klinika”.
 
ANA DANA BEROŠ

Ana Dana Beroš je freelance arhitektica, aktivistica u Odredu za arhitekturi savjesti- ARCHIsquad, urednica časopisa Oris, web urednica stranica Društva arhitekata Zagreba i programska voditeljica Think Space ciklusa internacinalnih konceptualnih arhitektonskih natječaja.
Vodila je kreativni odjel arhitektonskog ureda ‘Dva Plus’ (2007.-2011.) specijalizirajući se u arhitektonskim natječajima projects, u čijem timu osvaja par prvih nagrada u Hrvatskoj, kao i Posebno priznanje na Shinkenchiku natječaju u žiriju Jun Aokija u Japanu, 2009.
Diplomirala je cum laude na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007., tijekom studija biva nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom, a radno iskustvo stječe u renomiranim arhitektonskim uredima u Finskoj, Brazilu i Hrvatskoj.
Sa Bacačima Sjenki osim što povremeno surađuje (od 2012.) dijeli viziju promišljanja arhitekture i javnih urbanih prostora. 

MIRKO BOGOSAVAC - član Udruge Bacači Sjenki
Mirko Bogosavac rođen je i živi u Zagrebu, gdje je i završio studij psihologije. Dalje se na nekoliko područja djelatnosti stručno usavršavao u Njemačkoj. Sudionik je više međunarodnih i domaćih projekata koji se tiču kreativnog rada s djecom, te izobrazbe studenata i pedagoškog osoblja za rad s djecom i njihovim roditeljima. Od 2009. član udruge Bacači Sjenki, a od 2012. aktivno sudjeluje u pripremanju i provedbi edukativnog interdisciplinarnog programa Frooom.

MIHAEL GIBA - pridruženi član Udruge Bacači Sjenki
Mihael Giba je multimedijalni umjetnik. 
Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjeku za slikarstvo 2008. godine. 2009. postaje vanjski suradnik Umjetničke akademije u Splitu, slikarskog odsjeka gdje dva semestra održava vježbe iz kolegija Elektronske slike i Digitalne fotografije. Već tijekom viših godina na fakultetu počinje sa umjetničkim radom, te je do danas ostvario više samostalnih i skupnih izložbi. 
Posebno se mogu istaknuti samostalne izložbe u MKC-u Split, Galerji umjetnina u Splitu, Galeriji Vladimir Nazor u Zagrebu, Galeriji SC, Zagreb te galeriji P74 u Ljubljani. 
Od skupnih, izložba mogu se istaknuti izložba finalista nagrade T-HT@msu.hr 2010. godine, Biennale Kvadrilaterale 3, 35. Splitski salon i 30. Grafični Bienale u Ljubljani. Sudjelovao je na Steirischer Herbstu 2012. godine te bio finalist nagrade Radoslav Putar 2013. godine.
Vanjski je suradnik suradnik u zvanju asistenta na slikarskom odsjeku na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od 2010. surađuje i sudjeluje u projektima Bacača Sjenki (Proces in progres, Zidne novine, Radio Oko, Frooom). Godine 2013. postaje član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.


MARKO GOLUB
Rođen u Splitu 1978. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti. Aktivan kao likovni kritičar od početka 2000-ih. Bio je član Redakcije kulturnog programa Radija 101 do 2010., a do danas je objavljivao kritike na Trećem programu Hrvatskog radija te u časopisima kao što su Zarez, Čovjek i prostor, Kontura, Oris i drugima. Urednik je stranice dizajn.hr i voditelj HDD galerije u okviru Hrvatskog dizajnerskog društva od 2011. Član je uredništva arhitektonskog časopisa Oris te scenarist i voditelj kulturne emisije Trikultura na Hrvatskoj televiziji. Član je Studijske sekcije ULUPUH-a i Izvršnog odbora Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara – AICA. 2013. za svoj rad nagrađen je Godišnjom nagradom HS AICA-e. Član žirija za odabir projekata programa Zidne novine Bacača Sjenki 2013.

ANA JANJATOVIĆ - pridružena članica Udruge Bacači Sjenki
Ana Janjatović Zorica, diplomirana sociologinja, prevoditeljica i urednica publikacija, koordinatorica World Music Festivala Nebo i Festivala Prvih, voditeljica umjetničke organizacije Studio Artless, te učiteljica kuhanja prirodne prehrane. Autorica je umjetničko-istraživačkih projekata, edicije Ništa teže od gladi: Kako su tvorničke kantine postale banke, kockarnice i trgovine za Zidne novine Bacača Sjenki, 2012. te izložbe Kako Sv. Josip radnik živi u prvomajskom naselju (Galerija Prozori, Knjižnice S.S. Kranjčevića), 2013. Oba projekta usredotočena su na istraživanje socijalističke baštine. Bavi se postavljanjem arhiva multimedijalnog nezavisnog umjetnika Željka Zorice.STANKO JUZBAŠIĆ - član Udruge Bacači Sjenki
Samostalni umjetnik, glazbenik, skladatelj, intermedijalni umjetnik i pisac softvera. Po završenom studiju elektrotehnike i portugalskog jezika i književnosti posvećuje se autorskom radu na području zvuka, glazbe, kazališta i glazbene informatike. Skladao je originalnu glazbu za više od 60 glazbeno scenskih uprizorenja u zemlji i svijetu. Dobitnik više kazališnih i glazbenih nagrada. 1996/97 Fulbrightov stipendist na Columbia University Music Department u New Yorku. 1995-2002 suradnik pedagog na Moving Academy for Performing Arts u Berlinu. 2005/06 predavač kolegija "Oblikovanje zvuka" na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Član Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Udruge "Bacači sjenki". 

IVAN KELAVA - član multimedijalne umjetničke organizacije Bacači Sjenki
Ivan Kelava rođen je 1987. godine u Brčkom, BiH. 2009. završio BA studij produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je iste godine upisao MA studij Produkcije audiovizualnih i multimedijskih projekata, također na ADU Zagreb.
2008. i 2009. radio kao vanjski suradnik u Hrvatskom audiovizualnom centru. Od 2008. član je Hrvatske udruge producenata. 2009. s kolegama osniva Grupu 7, udrugu za audiovizualnu produkciju. Bio član žirija programa „International film school meeting“ festivala u San Sebastianu 2009. 

Tijekom studija radio kao organizator predstava na Dubrovačkim ljetnim igrama i drugim kazališnim projektima. Bio koordinator studentskog filmskog festivala FRKA 2007. gdje je 2009. dobio nagradu za produkciju.  Pohađao radionicu produkcije na Sarajevo talent campusu 2007., a iduće godine sudjelovao u projektu Sarajevo grad filma(kao scenarist i asistent režije). Producirao 10 kratkih filmova u okviru nastave na Akademiji dramske umjetnosti. Dobio Rektorovu nagradu i Top stipendiju za top studente 2009. godine.
Od 2012. producent filma "Betonska ljubav" (ex "Vitić pleše") redatelja Borisa Bakala i u produkciji Bacača Sjenki.

IVAN KLISURIĆ - pridruženi član Udruge Bacači Sjenki
Ivan Klisurić aka Ivan Klis (1978.) samostalni je grafički dizajner, član Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) i izvršnog odbora ZGRAF-a 11, međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Od 2003. djeluje kao autor brojnih vizualnih identiteta i publikacija, najvećim dijelom iz područja kulture i nezavisne produkcije. Dobitnik je nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva 0910 za najbolji dizajn vizualnih komunikacija u profesionalnoj kategoriji (projekt/katalog ‘Tajne Izložbe’). Izlagao je na Magdaleni, Zagrebačkom salonu, Izložbama hrvatskog dizajna 0708, 0910, Licu knjige, ZGRAF-u, Slavonskom biennale-u, London Anti Design Festival-u, Leipzig Book Art International-u, putujućoj izložbi Suvremeni hrvatski dizajn – In a Nutshell i Danu D, međunarodnom festivalu dizajna.
Od 2013. surađuje sa Bacačima Sjenki na niz projekata kao autor oblikovanja te član žirija projekata: Na rubu pameti (2013.), Zidne novine (2013.) te Frooom.


ZRINKA KUŠEVIĆ - pridružena članica Udruge Bacači sjenki
Zrinka Kušević, rođena 18.08.1977. u Zagrebu, Hrvatska. Diplomirala ruski i poljski jezik i književnost, profesorski smijer, na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, 2004.g. Od 1988.-1997.g. pohađala dramske satove u Zagrebačkom Kazalištu Mladih, kod damskih pedagoga: Borisa Kovačevića i Jadranke Korde. Od 1987.-1991.g. pohađala plesne punktove Tihane Škrinjarić / jazz dance Od 2005.-2010.g. pohađala satove tehnike pjevanja kod Dipl. Solo pjevačice Davorke Horvat, Prof. Denis Vasilj, Prof. Mirela Brnetić. Od rujna 2007. g. članica Hrvatskog Društva Dramskih Umjetnika. Od 01. siječnja 2010.g. članica Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika U svom dosadašnjem profesionalnom iskustvu odigrala je ukupno 55 uloga, od toga 34 – kazalište; 9 – film/serija/emisija; 7 – radio dama; 5 - crtani filmovi. Radila je u kazalištima: Gradsko kazalište Žar ptica, Dječje kazalište Dubrava, Tigar teatar, Kazalište ITD, kazalište Moruzgva, Bacači sjenki, zatim za produkcijske kuće: A.V.A. (Ljubav u zaleđu, Obični ljudi, Urota), Ring Multimedija (Zauvijek susjedi, Sve će biti dobro, Pod sretnom zvijezdom), Odeon produkcija (Dobre namjere, Hitna 94), za HRT: voditeljica u dječjoj emisiji TV vrtić.
Od 2010. surađuje u više dramskih (Ex-pozicija, Muški ženski/Ženske muške, Otac Hrabrost, Totororo) i edukativnih projekata (Frooom) sa Bacačima Sjenki.


CHRISTOPHER NEVILLE 
Christopher Neville je projektni ravnatelj "Low East Side Tenement Museum" (Muzej najamnih radničkih stanova četvrti Lower East Side u New Yorku) i obavlja poslove koordiniranja arhitekturnog, povijesnog i interpretativnog razvitka novih javnih programa te ustanove. Njegova istraživački utemeljena praksa javnog povijesnog savjetnika zasniva se na dvadesetpetogodišnjem iskustvu očuvanja povijesne baštine, arhitekturne obnove, terenske arheologije, javne umjetnosti i drugih oblika lokacijski specifičnog istraživanja i interpretiranja.
Njegove do sada najznačajnije suradnje uključuju rad s projektom "Place Matters" (Mjesto je važno), zajednički podržanog od strane City Lore i Municipal Art Society, rad s konzultantskom tvrtkom za očuvanje baštine Higgins, Quasebarth i dr., kolektivom javne umjetnosti REPOhistory i s tvrtkom za obnovu arhitekture Traditional Line, sve sa sjedištem u New Yorku.
Stekao je naslov Magistra znanosti s područja očuvanja baštine na sveučilištu Columbija i umjetničku diplomu Amherst koledžu.
Izvanredni je profesor na sveučilištu Columbija te docent na Prat sveučilištu. 
Od 2003. suradnik je na više projekata Bacača Sjenki: Shadow Casters-New York (2003.), Bilježenje grada/Bilježenje vremena (2006.), Sjenčanje grada (2009.) te Vitić_pleše (2014.).

KATARINA PEJOVIĆ - članica udruge Bacači Sjenki
Katarina Pejović (1962) je dramaturg i intermedijalna umetnica. Radila je i radi od 1982. godine kao: autorica intermedijalnih projekata, video radova, dokumentarnih filmova i eksperimentalnih audio radova: dramaturg; pisac; pedagog i prevodilac. Njene radove i projekte su predstavljale i producirale institucije i organizacije poput Kunstkanaala, Holandskog teatarskog instituta, Felix Meritisa i kulturnog centra De Balie (Holandija), Galerije Kapelica, Plesnog teatra Ljubljana, Instituta Egon March, DUM-Društva umetnika, M.U.S.E.U.M.-a (Slovenija), Orchestra Stolpnik, Teatro Cinema Lux i Fabbrica Europa (Italija) i Bacača Sjenki (Hrvatska). Sudjelovala je na mnogim festivalima, između ostalih, londonskom LIFT-u, Wiener Festwochen, Ars Electronica, Steirischer Herbst, New Moves, Eurokaz, Urbanfestival, FIAT, Parma Festival, Sommerfestijn, Stagione di Caccia, MESS-u i BITEF-u. Tokom karijere, sarađivala je s brojnim rediteljima, umetnicima, producentima i programerima, među kojima se ističu Roberto Ciulli, Ljubiša Ristić, Dragan Živadinov, Dušan Jovanović, Dragan Klaić, Steve Austen, Linda Bouws, Marko Košnik, Mateja Bučar, Valentina Čabro, Borut Šeparović, i Boris Bakal. 
Suosnivačica Udruge Bacači Sjenki (2006.) i ko-autorica više projekata Bacača Sjenki do 2011. Živi i radi u Zagrebu.


MARKO TADIĆ - pridruženi član Udruge Bacači Sjenki
Diplomirao na Accademia di belle Arti u Firenci 2006. Izlagao na samostalnim izložbama u Hrvatskoj, te na skupnim izložbama u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Firenci, Kasselu, Nottinghamu...Izložbe uključuju: U gudurama Balkana, Fridericianum, Kassel (kustoski tim WHW) 2003; Storyboards, Galerija Galženica, Velika Gorica (kustos: Klaudio Štefančić) 2007; Heroes in Transition, Angel Row Gallery, Nottingham,engleska (kustos: Jasna Jakšić) 2007. i druge.
Od 2013. sudjeluje u pripremi i provedbi  interdisciplinarnih i edukativnih projekta Bacača Sjenki (Frooom, Radio Oko). 

VANJA ŽANKO - pridruženi član Udruge Bacači Sjenki
Vanja Žanko (1980.) je kustosica i umjetnička menadžerica koja radi u polju suvremene umjetnosti. Diplomirala je povijest umjetnosti i talijanistiku pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2006), te završila Kustosku školu Svet umetnosti pri Institutu za suvremenu umjetnost u Ljubljani (2008). Za vrijeme studija usavršavala se pri organizaciji Bacači Sjenki u Zagrebu, Kulturi promjene u Studentskom centru u Zagrebu i Peggy Guggenheim u Veneciji. Trenutno se školuje u dvogodišnjem programu za kulturne menadžere DeVos u organizaciji The JFK Centre for Performing Arts Washington i Ministarstva kulture RH. Nakon diplome radi kao kustosica privatne zbirke suvremene umjetnosti Filip Trade (2007-2013), te je osmislila i implementirala program Kuće Lauba u Zagrebu (2011-2013). Njezine redovite aktivnosti uključuju: izložbenu djelatnost, razgovore s umjetnicima/cama, organizaciju dječjih radionica i radionica za odrasle, program volontiranja za mlade, pogodnosti za članove, odnose s javnošću i društvene mreže kuće. Do sada je organizirala više od trideset izložbi u Zagrebu, Labinu, Motovunu, Ljubljani, Novoj Gorici, Beogradu i Berlinu; te radila na dokumentarnom filmu Igora Mirkovića o Lovri Artukoviću L.A. Nedovršeno, na knjizi umjetnika Brune Pogačnika Data Book on Hydrocarbons i na više kataloga izložbi. Od listopada 2013. godine je slobodna kustosica i umjetnička menadžerica. Dobitnica je dvije nagrade: Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu (2005) te EUNIC nagrade za mlade menadžere u kulturi (2013). Članica je Društva povjesničara umjetnosti. 

PETRA TEŽAK - članica Udruge Bacači Sjenki od 2010-2015
Petra Težak rođena je i živi u Zagrebu već 27 godina, osim 5 godina koje je provela u Splitu magistrirajući glumu. Bila je dugogodišnja polaznica dramske grupe Zkm-a, kao i brojnih kazališnih i filmskih radionica (Sarajevo Talent Campus). Glumila je u nekoliko interaktivnim predstava (Teatar Tirena-odgojno kazalište za djecu, MŽŽM-Bacači sjenki) i filmovima, a radila je i kao animator. Od 2010. sudjeluje u interdisciplinarnim, aktivističkim, istraživačkim i umjetničkim projektima Bacača Sjenki.

MILAN ŽERJAV - član Udruge Bacači Sjenki od 2006
Dobri duh Bacača Sjenki od 2002. godine kada nastupa prvi puta u urbanom putovanju-avanturi "Shadow Casters" na Urban Festivalu u Zagrebu. Čovjek sa mnogo kvaliteta i sposobnosti: vozač malih i velikih vozila, performer, savjetnik za obrazovno-odgojna pitanja, skupljač gljiva, obožavatelj pasa s nevjerovatnim smislom za prostor. Od 2006. u raznim tjelima Udruge. Sada član Nadzornog odbora.