Tuesday, June 21, 2011

MŽŽM NA FESTIVALU INFANT U NOVOM SADU!!!

*please click HERE for English text*

**please click/molimo pritisnite HERE/OVDJE for Funders' list/za listu potpora i donacija**


Nakon zagrebačkih i sarajevskih premijera, nakon poziva na festivale u Dubrovniku, Zadru i Puli, projekt MŽŽM premijerno gostuje na Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra INFANT u Novom Sadu. Ova ugledna manifestacija već 17 godina dovodi svjetsku avangardu u Novi Sad.
MŽŽM je treći dio najnovije trilogije Bacača Sjenki "O zajedništvu". MŽŽM dijeli svijetove da bi se jasnije sagledali i bolje razumijeli na «sigurnom mjestu razgovora»: podijeljeni su izvođači i izvođačice – autori i autorice – ali je podijeljena i publika. U susretu muških sa ženskima, ženskih sa muškima, muških sa muškima i ženskih sa ženskima, u druženju sa stereotipima i njihovom raskrinkavanju, u izmještanju pogleda na drugog/ drugu, u poigravanju sa čudnim (queer) otkrivaju se sličnosti u razlikama i razlike u sličnostima koje nam obično izmiću. Publika je, po vlastitom izboru, ravnopravni suigrač ('napadač') izvođačima u ovom traganju za novim odgovorima na pitanja o ženskom i muškom koja si vječno postavljamo. MŽŽM je putovanje kroz uzajamno otvaranje, razgovore, pjesmu, igru, smijeh i suze, avantura u koju svatko kreće s određenom prtljagom ideja i predsrasuda da bi se, nakon predstave, iznenadio njegovim novim sadržajem.
Dolazak na MŽŽM je ujedno i jedinstvena prilika za zajednički izlazak u kojem provodite par sati kazališnog druženja samo s pripadnicima vašeg spola, dok se vaši eventualni suputnici drugog spola druže uz piće i priču, da bi potom zamijenili postave kazalište-kafić. U ovoj priči onkraj roda, spola, sexa i primisli, hrvatsko-bosansku ekipu renomiranih i mladih glumica i glumaca koji su, pored Borisa Bakala i Katarine Pejović, autori ovog nesvakidašnjeg projekta, čine Irma Alimanović, Maja Izetbegović, Jelena Miholjević, Mona Muratović, Petra Težak, Benjamin Bajramović, Nikša Butijer, Dean Krivačić, Boris Ler i Vilim Matula.
PRODUKCIJA: TEATAR &TD, MEĐUNARDONI FESTIVAL MESS I BACAČI SJENKI

 MJESTO IZVEDBI:

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra INFANT
Novosadsko pozorište (velika sala), Subotićeva 3-5, Novi Sad

DATUMI IZVEDBI:

Muška za muške - 27. lipnja/ juni u 19:30
Muška za ženske - 27. lipnja/ juni u 23:00
Ženska za ženske - 2. srpnja/juli u 18:00
Ženska za muške - 2. srpnja/ juli u 23:00

INFORMACIJE, REZERVACIJE I PRODAJA ULAZNICA:

 
Kulturni centar Novog Sada, svakog radnog dana od 11:00 do 13:00

No comments: