Thursday, January 29, 2015

MUŠKA ZA ŽENSKE U KOPRIVNICI

Predstava Muški/Ženske-Ženski/Muške
29. siječnja u 19 i 30 sati, u Pučkom otvorenom učilištu, 
na adresi Starogradska 1, Koprivnica.
 


Naslov predstave MŽŽM matematička je formula koja suštinski komplicira svijet u kojemu živimo. Da nema nje, stvari oko nas bile bi mnogo drukčije, ali bi se sve ono što znamo, što nas muči i opsjeda, temeljito promijenilo. Radi se o muškome i o ženskome, o dva vjerojatno najtemeljitije odvojena svemira prisiljena živjeti na istoj planeti. Uistinu, u njima uživamo, ali oni su nam i svakodnevna muka – nekima više, a nekima navodno manje. Muško je pa ne obraća pozornost na vas. Ostavlja čarape posvuda po stanu, ne šeće psa ujutro iako je to bio dogovor, zaboravlja klince u vrtići. O seksu da i ne govorimo.

Male ženske mušice i velika muška nepažnja, žensko pretjerivanje te muška opuštenost vječna su i neiscrpna tema koja ulazi u muške i ženske časopise te žurnale koji nisu namijenjeni djeci. Ona pokreće naš svijet i našu maštu, o njoj pišemo knjige i snimamo filmove, ona udara najpopularnije TV-termine i muči nas od najranije vrtićke dobi pa sve dok nas smrt ne rastavi. Muškarci su s Marsa, a žene s Venere. Muškarci navijaju za Real, a žene kada navijaju, navijaju za Barcelonu jer im je netko rekao da je ona cura. Kako bilo, muško i žensko je podjela koja nam danas u 21. stoljeću uglavnom ide na živce.
Dečki će vam pričati o svojemu djetinjstvu, o prvim ljubavima, o seksualnim avanturama, tučnjavi, o obiteljima i ženama i djeci i sličnim uobičajenim temama. No ovoga puta ćemo ih kroz otvoren muško-ženski dijalog (ne zaboravite, vi ste u većini!) promatrati iz drugoga kuta. Stoga popustite, upustite se i prepustite u ruke glumcima i pogledajte drugu stranu muško-ženske podjele!

Režija: Boris Bakal i Katarina Pejović

Dramaturgija: Vedrana Klepica, Stanko Juzbašić, Dražen Novak  
Izvođačice: Boris Bakal, Nikša Butijer, Nikša Marinović, Vili Matula, Leo Vukelić, 
Autori suradnici: Waldo Holdmeier, Barbara Blasin  
Koprodukcija: Bacači sjenki, Teatar &TD (Studentski Centar Zagreb) i Festival MESS, BiH
Izvršna produkcija: Bacači Sjenki
Podrška:  Ministarstvo kulture RH, Ured za obrazovanje, kulturu i sport GZ, Ured vlade za ravnopravnost spolova

No comments: