Monday, March 16, 2015

BRUJANJE GRADA: TFT (Pogon/Jednistvo)

GDJE? Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb.
KADA? 18. i 19.3.2015. u 20 sati
Rezervacija: bacaci. sjenki@gmail.com ; zaanjupletikosa@gmail.com

Zagrebački gradonačelnik pod suspenzijom drugi put zaredom je u zatvoru. Bacači sjenki drugi put zaredom izlaze! S trgova, ulica i u parkova pozivaju vas na novu epizodu Brujanja grada.

Na prijelazu godine Bacači i Brujači su zagrebačkoj publici pokazali kako je moguće na drugi način konzumirati grad.
Zajedno smo otkrili gdje je Kvatrić bio 1928., što se dogodilo s jednom privatnom bankom koja je s broja 9 prešla na broj 12 i kome pripada zemljište Badela.
Sada, stotinjak dana nakon premijere i nekoliko dana nakon saznanja da Hrvatskom uistinu vlada 221 milijunaška obitelj, Brujanje grada se seli na neku drugu gradsku periferiju.
Na ovom javnom dobru grada Zagreba šeću se psi. Osim trave i klupa, ovdje se nalaze jedna zaštićena zgrada, tri čvorišta javnog prometa i administrativna institucija.
Tu se sastaju vojna lica, hrvatski prvaci, prijestolonasljednici i radnici vulgaris.
Ovaj brisani prostor se od početka postojanja nastoji ušminkati. U razmacima od nekoliko (desetaka) godina otvarali su se natječaji, no ništa se nikada nije dogodilo.
Ono je nedavno dobilo ime. Nomen est omen: ovo je i dalje periferija u centru grada. Trg, livada, prazan prostor, poprište masovnih okupljanja ili sporadičnih manifestacija?
Generalna proba 18.03.
Ulaz – uz pozivnicu.
Prva javna izvedba epizode T.F.T. 19.3. 2015. u 20 sati, u Jedinstvu.
Ulaz  – besplatan, ali ograničen. Najava obavezna na bacaci.sjenki@gmail.com zaanjupletikosa@gmail.com

Do Brujanja!

Sudjeluju: Boris Bakal, Dora Kokolj, Domagoj Klasić, Nikolina Komljenović, Sandra Uskoković, Nikolina Butorac, Leo Vukelić, Nikša Marinović, Vesna Mačković, Jelena Mesar, Franjo Tuđman, Anja Pletikosa.

Glazba: Partibrejkersi, KUD Idijoti, Termiti

Kostimi: Ivana Bakal

Podrška: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb.

No comments: