Wednesday, May 30, 2012

Audicija za dokumentarno-igrani film 'Na rubu pameti'

vrijeme: 02.06.2012. - 03.06.2012.
prijava: 30.05.2012.
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a
organizator: Bacači sjenki

Međunarodna umjetnička i produkcijska platforma Bacači sjenki organizira audiciju za dokumentarno-igrani film 'Na rubu pameti', inspiriran istoimenim romanom Miroslava Krleže. Na audiciju su dobrodošli svi zainteresirani u dobi od 18 do 99 godina, sa ili bez glumačkog iskustva, bez obzira na spol, vjersku ili nacionalnu pripadnost. Prijave se primaju do 30. svibnja.

Audicija se održava u subotu 2. i nedjelju 3. lipnja u Kući za ljude i umjetnost Lauba.

Film tematizira prekoračenje uobičajenih društvenih normi i izlazak iz konvencija u prostor pobune ili rizika. Odgovornosti i riskiranje, odustajanje od pobune, povratak u maticu konformizma i svakodnevne rutine, odnosno odvraćanje od ponora u koji gledamo sa 'ruba pameti' - teme su kojima se u filmu bavi redatelj Boris Bakal.

Prijave se primaju do četvrtka, 30. svibnja emailom na adresu audicijanarubupameti@gmail.com, nakon čega će produkcija svakog od kandidata obavijestiti o točnom vremenu audicije. Kandidati se mole da u prijavi navedu kontakt podatke, dob i kratki opis motivacije za sudjelovanje.

'Na rubu pameti' nastaje u koprodukciji sa Salamanca group (Tel Aviv, Israel), CZKD & KBC (Beograd, Srbija) i Omada one/off (Limasol, Cipar), uz potporu Europska kulturne fondacija, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Cipra i Grada Limassola.

No comments: