Sunday, December 21, 2014

BRUJANJE GRADA/URBAN HUM

Prva epizoda: T.E.K.

Nedjelja, 21.12.2014. u 20 sati, knjižnica Bogdana Ogrizovića

Brujanje grada je novi intermedijalni projekt Bacača sjenki/hibridno kazališno-antropološko-urbanističko i sociološko istraživanje javnih prostora grada Zagreba/događaj i analiza i pregled događaja/povezanost osoba i prostora/politička alatka.

Osim što je sve što je, Brujanje grada na dulje vrijeme okuplja najširolikije kreativce, mislioce i ljude izvanrednog smisla za humor. U posljednjih mjesec dana svojim smo učestalim zauzimanjem prostora "smetali" institucijama kod kojih smo parazitarili i pritom se dobro zabavljali. Svakodnevnim višemjesečnim promišljanjem, probama, predavanjima, terenskim radom i neformalnim druženjima grupa je stvorila malu interaktivnu mapu svojih odnosa i u nju upisala okamenjenu i pokretnu koreografiju jednog prostora u Zagrebu.

Brujanje grada, epizoda 1: T.E.K. Višedimenzionalna i višežanrovska predstava koja se služi dokumentarnim, igranim, plesnim i pjevnim elementima kako bi dočarala prostor i vrijeme jednog dijela Zagreba, njegov povijesni razvoj te mogućnost i značajke danas.


Ukoliko u poštanskom sandučiću nađete naše pozivnice, potvrdite svoj dolazak na e-mail adresu zaanjupletikosa@gmail.com. Prethodna najava je zbog ograničenog broja sjedala obvezna i obvezujuća.

Inicijalni koncept: Boris Bakal
Dramaturgija: Anja Pletikosa
Izvode: Boris Bakal, Nikolina Butorac, Dora Kokolj, Nikolina Komljenović, Vesna Mačković, Nikša Marinović, Jelena Mesar, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Leo Vukelić
Stručna suradnica: Sandra Uskoković
Kostimografija: Ivana Bakal
Scenografija: Boris Bakal, Leo Vukelić i ekipa
Produkcija: Bacači sjenki
Podrška: Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport

_______________________________________________________

No comments: