Friday, May 2, 2014

BACAČI SJENKI OPET U PRAGU

BACAČI SJENKI OPET U PRAGU





 

Što: Master klas radionica
Gdje: Prag, Zlomvaz festival, DAMU
Kada: 7-10 svibnja 2014.
Tko: Boris Bakal, Bacači Sjenki
Na poziv Praškog kvadrienala i Praške kazališne akademije (DAMU) kazališni i intermedijalni umjetnik Boris Bakal je predstavio rad i metodologiju rada Bacača Sjenki u Master klas radionici.
Radionica ne obrađuje niti adresira tehničke aspekte rada BS nego se bavi s tri ključne teme današnjeg kazališta: "društveni ugovor publike i predstave/izvođača", "unutrašnja dramaturgija performera" te "hipertekstualnost izvedbenog prostora".
 photo image-a9feda872483f9a27fa35590a7461b7646b4d1bf4044f3aada731a6054c0dd0f-V.jpg
Polaznici su osim studenata praške akademije bili i studenti akademije iz Plzena te Kraljevske Londonske akademije za govor i dramu (Central Royal School for Speach and Drama).
Oni su prva dva dana radionice imali uvodni dio koji je uključivao i rad na terenu (ulice Praga) te rad u laboratoriju (dvorana K222 na DAMU), a zatim je radionica nastavljena kroz mentorski rad na autorskim projektima polaznika (uglavnom MA studenata spomenutih škola).

ZLOMVAZ, koji ove godine slavi 21 obljetnicu, je međunarodna smotra radova i metoda kazališnih akademija i škola. Ovogodišnji festival okupio je škole iz Češke (Prag, Brno, Plzen), Poljske (Wroclav), Nizozemske (Utrecht), Slovačke (Bratislava i Banska bistrica) i UK (London).
Bit će prikazano preko 30 predstava raznih stilova, metoda i žanrova te održano više radionica, predavanja i koncerata.

No comments: