Saturday, September 28, 2013

Bacači sjenki pozivaju Vas na večer filmova Nenada Dizdarevića


Večer dokumentarnih filmova Nenada Dizdarevića

Zahvaljući suradnji i ljubaznosti g. Nenada Dizdarevića, redatelja i producenta filma, i HFS-a, pozivamo na dvije filmske projekcije u Kinu Tuškanac 
Prva filmska projekcija pod nazivom „Magareće godine“
Subota, 28. rujna 2013. u 19h, Kino Tuškanac


O filmu:
Film je snimljen prema najpoznatijem dječijem romanu Branka Ćopica, i to je priča o odrastanju i gimnazijskim danima provedenim pre drugog svjetskog rata, u Bihaću. Glavni lik je pisac, i u vidu naratora (Rade Šerbedžija), prati i komentira sve događaje. To je film o prvim ljubavima, prvim borbama za svoja prava, o jednom prelijepom, ali zauvijek izgubljenom periodu života. O vremenu kada djeca više nisu djeca, mada još nisu posve ni ljudi. 

Po završetku filmske projekcije "Magaraćeve godine" slijedi razgovor s redateljem Nenadom Dizdarevićem.
Obje projekcije su međusobno povezane, naime u periodu montaže i postprodukcije filma Nenad Dizdarević je snimio i dokumentarac “Četvrti dio mozga” koji predstavlja filmsku priču o djeci koja su nastupala u igranom filmu “Magareće godine”, a rat ih je raspršio svuda po svijetu.

Druga filmska projekcija sastoji se od dva dokumentarca pod nazivom “Četvrti dio mozga”i 
"Lost years".
Subota, 28. rujna 2013. u 21h, Kino Tuškanac
O dokumentarcu
:
“Dokumentarac “Četvrti dio mozga” je filmska priča o djeci koja su nastupala u filmu, družila se i razgovarala, a sada im je dijalog i susret moguć samo preko ove dirljive priče."

Ulaznice možete kupiti na blagajni kina Tuškanac po simboličnoj cijeni od 10 kuna.(za članove HFS-a besplatno).


No comments: