Tuesday, May 21, 2013

Predajte dalje žensku štafetu!! - MŽŽM u Maloj Sceni 2013.


Koliko se položaj žena promijenio od doba Tita saznajte 25. svibnja 2013 , dan koji se tradicionalno slavio uz štafetu i slet. 

U sklopu predstave Muški-ženski/Ženske Muške (OVAJ PUT samo za ŽENE) zajedno s glumicama i glumcima analizirajte rodne stereotipe koji su se mijenjali kroz vrijeme i dobro se zabavite.
Predstava Muški-ženski/Ženske Muške za žensku publiku u ženskoj izvedbi će se održati u kazalištu Mala scena, 25. svibnja 2013 u 20.00 sati. Za sve koje imaju druge planove na titov rođendan mogu je pogledati 26. svibnja 2013 u 18.00 sati, dok predstavu u muškoj izvedbi moći ćete pogledati isti dan u 21.00 sati.

Režija: Boris Bakal i Katarina Pejović
Dramaturgija: Vedrana Klepica, Stanko Juzbašić, Dražen Novak
Izvođači: Boris Bakal, Benjamin Bajramović, Marko Cindrić, Nikša Butijer, Vilim Matula

Izvođačice: Irma Alimanović, Zrinka Kušević, Jelena Miholjević, Mona Muratović i  Petra Težak 
Autori suradnici: Waldo Holdmeier, Barbara Blasin
Koprodukcija: Bacači sjenki, Teatar &TD (Studentski Centar Zagreb) i Festival MESS, BiH

Predstava je do sada gostovala u Sarajevu, Novom Sadu, Splitu, Subotici i Ljubljani, a uskoro putuje u Opatiju, Pakrac, Beograd, Bitolu i Cavtat.

O Bacačima Sjenki:
Bacači Sjenki (Shadow Casters) je umjetnička i produkcijska platforma osnovana u Zagrebu 2002. Posvećena je interdisciplinarnoj suradnji, stvaranju i refleksiji, kao i traganju za novim stvaralačkim jezicima, prije svega u polju performansa, urbane i javne umjetnosti, novih medija i njihovih hibrida. Bacači Sjenki preispituju postojeće koncepte individualnih i kolektivnih identiteta, baveći se svim vrstama socijalne, političke i kulturne netolerancije i segregacije, podstičući debatu o prirodi i protivriječnostima tekućih globalizacijskih procesa. 
Za svoj rad, Bacači Sjenki su dobili različita međunarodna priznanja i nagrade, između ostalih, ArtsLink specijalnu nagradu 2003. (za projekt Shadow Casters u New Yorku), Specijalnu nagradu žirija BITEF-a 2007. i Nagradu Oblak na PUF-u 2009. (za predstavu Ex-pozicija: Proces_grad, drugi deo), Avazovog zmaja na MESS-u 2008. (za cjelokupnu trilogiju Proces_grad), Specijalnu nagradu žirija BITEF-a 2009. te Nagradu Oblak na PUF-u 2010. (za predstavu Odmor od povijesti: Proces_grad, prvi deo). 
Svoja ostvarenja, Bacači Sjenki su predstavili u više od 30 zemalja svijeta i 3 kontineta (Azija, Europa , Sj. Amerika).

Potpore: Ured Vlada RH za ravnopravnost spolova; Ministarstvo kulture Republike Hrvatske; Ured za obrazovanje kulturu i sport grada Zagreba; Ministartvo kulture kantona Sarajevo
Sponzori: Varteks, Zepter
Potpore Bacača Sjenki: Zaklada Kultura Nova

No comments: