Wednesday, May 29, 2013

FROOOM! - počinju ljetne edukativne radionice o filmu!!


FROOOM! - ljetne edukativne radionice o filmu

Ako ste u potrazi za inovativnim sadržajima koji će ljetne praznike Vaše djece ispuniti cjelodnevnim kreativnim aktivnostima – Bacači sjenki imaju pravo (filmsko) rješenje. I ovog ljeta djeca mogu, ne samo gledati, nego i naučiti kako gledati filmove, probuditi želju za razumijevanjem toga što se događa na ekranu, ali i iza njega.

Multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba organiziraju po drugi put ljetne edukativne radionice o filmu FROOOM! za djecu i mlade od 9 do 12 godina. Četiri jednotjedne radionice namijenjene su onima koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1. do 27. srpnja 2013, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati (ne brinite, mi smo tamo od 8 do 16 sati).

Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja. Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.


Za sve to se brinu Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj i glumac), Bojan Mucko (kulturni antropolog), Mihael Giba (multimedijalni umjetnik), Petra Težak (glumica i dramska edukatorica), Zrinka Kušević (glumica i dramska edukatorica), Adam Luka Turjak (montažer i  glazbenik), Mirko Bogosavac (psiholog), Marko Tadić (vizualni umjetnik), Miro Manojlović (montažer i autor eksperimentalnog filma) i drugi.

Program radionica FROOOM! zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja.

Četiri jednotjedne radionice održavaju se od 1. do 27. srpnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od devet do 15 sati. Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napici, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Cijena prijave za jedan tjedan radionice je 750 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici frooom.eu gdje je objavljen i raspored programa radionice po tjednima.
 
FROOOM! raspisuje i natječaj za najbolji kratki video. Na facebook stranicu Frooom2013 postavite kratki video (u trajanju do tri minute) kojim objašnjavate zašto volite film i sudjelujte na radionici besplatno, a za svaku od četiri radionice daje se po jedna nagrada.

Uz edukativni program radionice na programu će biti dva koncerta filmske glazbe (06. srpnja: glazba iz legendarnog filma "Crni Orfej" u izboru Bacača Sjenki u izvođenju slovenske grupe Bossa de Novo; filmske glazbe Davora Rocca 13. srpnja) te projekcije, slušaonice i performanse Radio-Oko (program ekspanzije radija u druge medije: Marko Tadić 20. i Mihael Giba 27. srpnja).