Friday, October 26, 2012

Odmor od povijesti u sklopu zagrebačkog IETM-a

Odmor od povijesti predstavit će se dva puta domaćoj publici i međunarodnim sudionicima plenarne sjednice mreže IETM 26. listopada u 19 sati i 27. listopada u 11 sati, u Pogonu Jedinstvo na trnjanskom nasipu u Zagrebu.

 
Odmor od povijesti, multimedijalna kazališna predstava, magično je putovanje koje se odvija na granici između sna i jave, pri čemu publika, lišena uobičajenog kazališnog rituala i distance, sudjeluje cijelim svojim bićem. Ovaj rad predstavlja završnu fazu četverogodišnje trilogije posvećene Kafki. Ponuđeno je putovanje pasivno i spokojno, gotovo melankolično i daje prostora svakome gledatelju da vidi dio vlastitog zaborava. Odmor od povijesti metafizički je komentar Kafkina djela: putovanje po rubu kolektivne i individualne svijesti, kroz carstvo snova i smrti kao jedinog sigurnog odmora od povijesti.

Odmor od povijesti uspješno se predstavio na brojnim kazališnim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu, a osvojio je i brojne nagrade: Oblak na 16. Pulskom međunarodnom festivalu 2010, specijalna nagrada žirija na 43. festivalu BITEF 2009. i nagrada Avazov zmaj na 48. festivalu MESS 2008.

No comments: