Tuesday, May 5, 2015

BRUJANJE GRADA BJELOVAR: EPIZODA TEK


O čemu bruji Bjelovar? O čemu sanja? Što zaboravlja i čega se boji?

Osam godina nakon gostovanja s neponovljivom Expozicijom - Bacači sjenki posjećuju Bjelovar s novim doživljajem javnog gradskog prostora - izvedbenim predavanjem Brujanje grada.

U tjednu tijekom kojeg europski gradovi mahom slave 70. obljetnicu oslobođenja od nedemokratskih okupatora, Bacači sjenki demokratski zauzimaju jedan javni prostor u Bjelovaru i daju ga na uvid posjetiteljima bjelovarskog BOK Festa - a prije svega stanovnicima ovoga grada.

U samo nekoliko stotinjaka minuta bjelovarska publika imat će priliku probrujiti svojim gradom i njegovim povijesnim mijenama, spornim pitanjima, podjelama, prenamjenama i urbanim legendama.

Pozivamo sve koji znaju nešto o Bacačima, ali i o Bjelovaru, da nam se pridruže u nedjelju navečer u Sokolani II. i da zajedno s nama kroz raspravu, igru i anegdote izgrade jednu složeniju priču o Bjelovaru, njegovoj prošlosti i sadašnjosti. Centar ove priče je jedno bjelovarsko raskršće pravaca koje se krije iza kratice T.E.K.

O kojem se prostoru radi saznajte u nedjelju 10. svibnja u 20 sati (Sokolana II, Petra Zrinskog 2).

Sudjeluju: Boris Bakal, Jelena Mesar,  Dora Kokolj, Anja Pletikosa, Nikolina Butorac, 
Sandra Uskoković, Nikša Marinović, Veno Mušinović, Vedran Senjanović  (Nikolina Komljenović, Vesna Mačković, Leo Vukelić).

Uz potporu BOK Festa, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Program je ostvaren i iz sredstava Zaklade kultura Nova  - za razvoj regionalne platforme Urban Hum.

Posebne zahvale za pomoć pri istraživanju Gradskom muzeju Bjelovara i gospodinu Mladenu Medaru, Konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture u Bjelovaru i gospodi Milanu Pezelju te Kreši Karlu te Državnom arhivu u Bjelovaru i gospodinu Željku Pleskaltu.

Hvala također i gospodinu Alfiju Kabilju, Dragi Mlinarecu, grupi MI, grupi Let 3, grupi KUD Idijoti te grupi Partibrejkers za dopuštenje izvođenja njihovih pjesama.


No comments: