Thursday, December 6, 2012

Bacači sjenki predstavljaju nove zidne novine


Edicijom pod nazivom "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice" Ana Janjatović Zorica mapira tranzicijski prenamjenjene prostore čije funkcionalne transformacije govore i o onim širim, sistemskim i svjetonazornim 

Promocija nove edicije Zidnih Novina Bacača sjenki održat će se u četvrtak, 6. prosinca u 19 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreb na Trgu bana Josipa Jelačića. Autorica zidnih novina je Ana Janjatović Zorica, a naslov im je "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice".


Edicijom pod nazivom "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice" Ana Janjatović Zorica mapira tranzicijski prenamijenjene prostore čije funkcionalne transformacije govore i o onim širim, sistemskim i svjetonazornim: od javnih prostora radničkih kantina i mliječnih restorana, do privatiziranog prostora banaka, kockarnica, monopolističkih lanaca trgovina. Arhivsko istraživanje fokusirano na konkretne studije slučajeva (Risnjak, Turist, Mosor, Šubićevac, Splendid...), esejistički je ispresijecano digresijama s podjednako osobnim i teorijskim referencama.

No comments: