Wednesday, September 26, 2012

MUŠKI-ŽENSKI/ŽENSKE-MUŠKE NA KAZALIŠNOJ BURZI MREŽE NEOVISNIH KAZALIŠTA I KAZALIŠNIH DRUŽINA


Koprodukcija: BACAČI SJENKI (Zagreb)/ TEATAR &TD (Zagreb)/ MESS (Sarajevo)
www.malefemalefemalemale.blogspot.com
http://youtu.be/bCnHcQAZ30U

Bacači sjenki se i ove godine predstavljaju na drugoj Kazališnoj Burzi Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina koja će se održati u Zagrebu od 28. kolovoza do 2. rujna.

Predstava “Muški/ženski-Muške/ženske” odigrati će se isključivo za žensku publiku 30. kolovoza u Kazalištu Mala scena, Zagreb u 18h.

MŽŽM je treći dio najnovije trilogije Bacača Sjenki "O zajedništvu". MŽŽM dijeli svijetove da bi se jasnije sagledali i bolje razumijeli na «sigurnom mjestu razgovora»: podijeljeni su izvođači i izvođačice – autori i autorice – ali je podijeljena i publika. U susretu muških sa ženskima, ženskih sa muškima, muških sa muškima i ženskih sa ženskima, u druženju sa stereotipima i njihovom raskrinkavanju, u izmještanju pogleda na drugog/ drugu, u poigravanju sa čudnim (queer) otkrivaju se sličnosti u razlikama i razlike u sličnostima koje nam obično izmiču.

Publika je, po vlastitom izboru, ravnopravni suigrač (napadač) izvođačima u ovom traganju za novim odgovorima na pitanja o ženskom i muškom koja si vječno postavljamo. MŽŽM je putovanje kroz uzajamno otvaranje, razgovore, pjesmu, igru, smijeh i suze, avantura u koju svatko kreće s određenim prtljagom ideja i predsrasuda da bi se, nakon predstave, iznenadio njegovim novim sadržajem.

Dolazak na MŽŽM je ujedno i jedinstvena prilika za zajednički izlazak u kojem provodite par sati kazališnog druženja samo s pripadnicima vašeg spola, dok se vaši eventualni suputnici drugog spola druže uz piće i priču, da bi potom zamijenili postave kazalište-kafić.

U ovoj priči onkraj roda, spola, sexa i primisli hrvatsko-bosansku ekipu renomiranih i mladih glumica koji su, uz redatelje Borisa Bakala i Katarine Pejović, autori ovog nesvakidašnjeg projekta su: Irma Alimanović, Zrinka Kušević, Jelena Miholjević, Mona Muratović i Petra Težak

MJESTO IZVEDBI:
Kazalište Mala scena
Medveščak 2, Zagreb
Druga Kazališna Burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina

DATUM I VRIJEME IZVEDBE:
30. kolovoza u 18:00h
Ženska predstava samo za žensku publiku

INFORMACIJE, REZERVACIJE I PRODAJA ULAZNICA:
Email: bacaci.sjenki@gmail.com,

Tel: 01/464 20 62, 098/ 165 81 86, 098/9829347
Online rezervacije: http://www.mala-scena.hr/home/rezervacija.aspx?izvedba=5536,
Email: info@mala-scena.hr; Tel: 01/468 33 52,

POTPORE:
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog drustva
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH
SPONZORI: Varteks, Zepter

No comments: